Problem sa asocijacijom

Ne znam da li sam dobro uradila sve, ali kada sam posle urađene asocijacije probala da je uradim namerno sam birala pogrešne odgovore. Nisam primetila da se oni označavaju kao pogrešni!? Tako pogrešno odabrani odgovori ostaju do kraja asocijacije :-( Ako grešim ispravite me. Inače odličan način da na drugačiji način obnovimo pređeno gradivo i animiramo učenike! Svaka čast i sve pohvale! Pozdrav! Mirjana

Saša Kojadinović's picture

Nisam baš najbolje razumeo u čemu je problem. Ova igra asocijacija je malo specifična, jer je ideja da se pre svega rešava na mobilnim uređajima. Zbog toga isprobavam varijantu igre gde učenik ne upisuje odgovor nego bira odgovor od tri ponuđena. Uvek možemo na kraju da promenimo potpuno princip i uradimo je onako kako sve te igre funkcionišu, ali se meni trenutno više sviđa ovaj model. Učenici treba da POVEŽU pojmove iz rešenja a ne da ih upisuju. Čini mi se da više ima stvarnog povezivanja pojmova nego kad sami upisuju odgovore, a osim toga mnogo je lagodnije tako igrati igru na mobilnom telefonu.
Dakle još jednom, probajte da mi objasnite kakav problem ste zapazili, ako uzmete u obzir ova pravila igre koja sam sad naveo :).
p.s.
Trudite se da asocijacije imenujete što detaljnije, ne kao "asocijacija 1" nego nešto vezano za temu kojom se asocijacija bavi.

Pozdrav.

Kada probam da rešim asocijaciju unosila sam namerno pogrešan odgovor. Mislim da je problem što se ne vidi da je to netačan odgovor. Recimo, očekivala bih da ako dam pogrešan odgovor on se oboji, možda, drugom bojom ili nešto slično. Ovako svi uneti odgovori ostaju kao da su tačni. Nadam se da sam Vam malo približila problem. Što se tiče naziva, potpuno se slažem da je naziv Asocijacija1 više nego glupo, ali sobzirom da sam htela što pre da isprobam kako se radi nisam želela asocijaciju da nazovem po konačnom rešenju. Naravno, promeni ću naziv! Hvala na sugestijama :-)